Scuba diving in Margarita Island  /  Tauchen auf Isla Margarita  /  Duiken op Isla Margarita  /  buceo donde Isla de Margarita / PADI / CMAS / SSI / Holidaycheck

 

  PADI   SSI   CMAS

 

NAUI   BARACUDA     AIPD  

Menu

Scuba Duiken
SSI Course
Duik Portal de
Equipment rental
Duik Forum
Sealife
Isla Margarita
Venezuela Links
Ik ben ...
Visit-Card
Maps Venezuela
E-Mail

Pictures / Videos

Infos, New's SDM

Margarita - Weather

Boat Charter new

Site Map A-Z

 

Sponsors

Hotel Oasis

Mariposa Tours

Rest.-La Cucaracha

Africa-Acuario

Gold Nugget Jewelery

 

Infos

Online - Shop

 

Link`s

PADI

SSI

Venezuela Reisen

Venezuela-Links

Venezuela Touren

Buddy Dive Bonaire

Aqua-Dive-Tec

Ferienhuser Isla Margarita

SDI-Germany
Taucher.Net
Tauchbasen.Net
National Geographics
Best Scuba Sites
Diverssite DK
Die Reise.de
Wetter-Online

Venezuela

 

 
 

 
Linktausch.at 

 

scubadiving-margarita

 

 

 

Duikplaatsen op Isla Margarita

Isla Margarita heeft veel plaatsen om te duiken ! Sommige zijn erg mooi - andere niet.

 Isla Cubagua: En van de zuster eilanden van Margarita, tussen het vaste land en Isla Margarita - links van Coche Island. Een klein eiland dat belangrijk is voor het zeeleven. Allereerst is er de onderzoeksafdeling "De la Marina" van de universiteit La Salles. Dan is verder de beste en enige plek om wrak te duiken in de buurt van Isla Margarita. Deze locatie herbergt een veerboot die bij een grote brand aan boord is gezonken in het begin van de 70er jaren. Jaren geleden een schitterend object voor een avontuurlijke duik. Binnen zie je nog steeds de resten van een Chevy en een Volkswagen. De machinekamer is moeilijker te bereiken, je moet je uitrusting afdoen en voor je gezicht houden om je daar te kunnen bewegen. Het stuurhuis is vooral leuk om een paar onderwater fotos te maken. Maar kijk uit, de randen kunnen scherp zijn en je zou je dus makkelijk kunnen snijden. Wees gewaarschuwd!! En lange duik is genoeg om deze plek te bekijken.

 Isla Coche: het tweede zuster eiland van Margarita, rechts van Isla Cubagua. Dit eiland is veel groter dan Cubagua en vooral belangrijk voor de toeristenindustrie van Nueva Esparta (Margarita, Cubagua en Coche) Het dankt zijn bekendheid vooral aan de catamaran-, jacht- en zeilbootexcursies. Elke dag gaan er honderden toeristen naar dit eiland om te snorkelen, jetskin en 4-wheelbiken. Er zijn een paar  hotels maar die zijn erg duur in vergelijking met de hotels op Isla Margarita. Het snorkelen is niet echt WOW en het duiken is dat evenmin. De rune  van de verloren stad (de eerste kolonie van Nueva Esparta) is slechts een paar stenen in het zand op een diepte van 6m. Wie wil daar nou nat voor worden ?

De kust van Pampatar: Pampatar, een stadje aan de oostkust van Isla Margarita is een plek om je duikbrevet te halen. Een gebied met vooral ondiep water en niet zulke mooie duikplaatsen. De enige noemenswaardige plek om te duiken aan deze kant van het eiland is El Farallon. Een grote rots, 14m diep met mooie kleine details, zoals bijvoorbeeld een beeldje van "Madonna". La Ballena en Murucal zijn zonder discussie voor de geoefende duiker, daar kan je skindiven. Maar als geschiedenis je boeit, ga dan het stadje in en bezoek het kasteel, de kerk en alle oude koloniale huizen. Met een veelvoud aan restaurantjes nodigt Pampatar zeker uit voor een kort verblijf. En van de bekendste (5)*****hotels van Isla Margarita -Flamingo Beach Resort, biedt voor een goede prijs een goed verblijf.

Wel, wel, wel...en dan komt de koningin van de duikplaatsen van Isla Margarita

Islas los Frailes: Aan de noord/oost kust van Margarita, circa 12Km voor het bekende toeristische strand van Playa el Agua vindt U deze formatie van 9 kleine eilandjes. Zes hiervan zijn erg goed om te duiken, zowel voor beginners als gevorderde duikers. La Pecha, Payape, La Punta, Cominoto, El Infierno, sommige hebben kleine muurtjes, platformen, kloven of zelfs een kleine grot. Het water is het grootste gedeelte van het jaar in goede conditie om een plezierige duik te hebben. Het zicht wisselt afhankelijk van het seizoen tussen de 10-30 mtr. Het water is voor  Caraibische begrippen ijskoud, 21-24 C, wetsuits worden dan ook aangeraden. Toch wordt dit kleine ongemak  onder water  meteen gecompenseerd. Beginnende duikers en snorkelaars zullen het  ook zeker waarderen! Na een intensieve training in het zwembad brengen we het in de praktijk in rustig water met weinig stroming, een ideale omgeving voor uw duiktrip f zelfs voor uw internationale duikcursus. De fauna en flora hier zijn typisch voor de Caraibische zee en de maximum diepte die je hier aantreft is 25m. Omdat dit ook een plaats is waar gevist wordt is het niet moeilijk je voor te stellen dat je hier ook een veelvoud van vissen aantreft in alle soorten en maten !! Probeer het en neem een duik, want buiten het water hebben deze eilandjes niets te bieden. Veel plezier !!

Prijzen 01.03.2009

Iedereen adverteert dat ze de beste prijzen hebben !! Dat wil ik hiermee niet bereiken. Mijn prijzen zijn in de lokale munteenheid, dat maakt het voor u eenvoudiger n goedkoper.

Bijvoorbeeld: een duiktocht met uitrusting voor 2 duiken, eten, drankjes en hoteltransfer kost op dit moment ca. 270.- BsF. Omdat het wisselen van geld op de zwarte markt explosief groeit kunt u op dit moment 5.-BsF krijgen voor uw euro. Uw duiktrip kost u dus slechts 50,- . De (legale- of illegale) geldwisselaars in Playa el Agua zijn bekend.

Maar wees voorzichtig: sommige geldwisselaars op straat geven u vals geld terug omdat u niet zo bekend bent met ons geld. Mijn advies luidt daarom: gebruik de officile geldwisselkantoren, iets minder is vaak iets meer!! Natuurlijk is er een leuke korting als u in n keer bij ons voor meerdere dagen een duiktrip boekt, vraag ernaar; het is het zeker waard !!

Bezoek onze vrienden in Holland:

 PADI 5* Dive Center Scuba World Holland

www.islamargarita.uwstart.nl

www.isla-margarita-paradijs.jouwpagina.nl

www.islamargaritaparadijs.jouwpagina.nl

 

 

 

Urlaubs-Anbieter klick hier!!!
Mit vielen Fotos

SSI Divecenter Isla Margarita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       http://mitglied.lycos.de/scubadivers
2002 webtemplateszone.com       free web templates at webtemplateszone.com  Pagerank-power.de Google Pagerank  und Backlinks Anzeige ohne Google Toolbar